Comunitat, comunitat, comunitat

Obro el llibre “Community. The Structure of belonging de Peter Block, que és un gurú de la cosa de les comunitats). Les seves primeres paraules, al primer capítol,  ja em donen una empenta per escriure aquest post (que és el primer). Això d’escriure un post em fa molta mandra. Les community managers , em diuen però que és “molt important” que escrigui al blog del nostre coworking per tenir moltes visualitzacions; que després esdevindran clients, coworkers i, per tant família. Però anem per pams. Comunidad, comunidad, comunidad

El Sr. Block diu que aquest llibre és  per aquells qui tenen cura de la seva comunitat. Mai no hauria pensat que, un dia, precisament aquesta seria la meva feina…  Doncs si, cuidar una comunitat és una feina. I jo sóc la persona que fa aquesta feina al nostre espai, a The Business Factory Coworking.

Comunitat, comunitat, comunitat… això és coworking. No es tracta de tenir un espai bonic, un bon wifi i unes taules súper xules (que si ho tens millor!), sino d’aconseguir tenir una comunitat de persones que crein valor a llarg termini. Sóc periodista perquè vaig estudiar Periodisme a la Universitat i vaig treballar durant anys a la radio i a la tv. Sempre en equip. El meu mestre i amic Joan Barril, quan tot just engegàvem un nou programa a la radio, amb un nou equip, ens va dir que un dia estaríem molt orgullosos de ser part d’aquest equip, d’aquesta comunitat . I això m’ha marcat i m’ha ensenyat, se’ns dubte, a crear comunitat, a estimar-la i cuidar-la. La gent de la radio són encara la meva família. Ara en cuido una altra, però no m’oblido mai d’ells (mai me n’oblidaré). Avui tinc a les meves mans la família coworker (els coworkers són aquells qui treballen a un coworking, com bé diu el nom…).Ells i elles són i fan The Business Factory Coworking; la comunitat que em dedico a cuidar, a fer créixer i a enfortir. Penso que, a més d’oferir tot allò que els coworkers puguin necessitar per treballar a l’espai , haig d’activar emocions. Així doncs, al nostre espai, intento crear llaços humans forts (els empresaris diuen que creo sinergies però a mi m’agrada més els llaços humans). Un coworking és com una empresa, com una organització… però aquí tothom va  a la seva perquè cadascú fa la seva propia feina. Malgrat tot , tots i totes  tenen un mateix objectiu que és fer créixer el seu negoci. El meu objectiu és que el seu negoci prosperi però sobretot que elles i ells vinguin a treballar amb un somriure. Em preocupen les persones, m’agrada cuidar-les i veure com tiren endavant les seves feines. Els que en saben diuen que ens diem “community builders”, constructors de comunitats.. però en anglès; que fa més seriós. Ja tenim nom per la cosa doncs.

Continuo amb la meva lectura del señor Peter Block, segur que em donarà més idees per escriure sobre comunitats. Poc a poc també us aniré parlant de la nostra, la de The Business Factory Coworking. Perquè poden haver-hi molts espais de coworking, però la teva comunitat és única i fa únic el teu espai. Si encara no treballeu en un espai de coworking us animo a probar-ho. Tenir una família coworker és estupendo, de veritat. Totes i tots n’ahuríem de tenir una.